سلام بچه ها
من هم یک روز مثل شما کاردانی بودم و پشت کارشناسی نمی دونم چه حسی هست من هم اون روزها مثل شما بودم یعنی الان که مطالب شما رو می خونم یاد اون موقع خودم می افتم اما الان به این حرفها می خندم البته ببخشیدها این حرفها رو می زنم نمی دونم شاید الان پخته تر شدم ولی نمی دونم این دلهره کارشناسی چی است و فکر می کنم یک روانپزشک باید بیاد و این رو ریشه یابی کنه البته این یک موضوع خیلی بدی هست که به خاطر مظلومیت این قشر و بلاتکلیف بودنش نه وزارت علوم و نه وزارت آموزش پرورش کاری براش نکردن و حتی در بعضی موارد نمک به این زخم مخفی پاشیدن البته یک مقدارش هم تقصیر خودمونه اخه کسانی که وارد این جا می شن در اوج جوانی وارد می شن و خامی و همش 2 سال هستند و می رند پی کار و زندگی خودشون مثل دانشگاههای بزرگ نیست که دانشجو ها مدت طولانی اونجا زیر دست اساتید بزرگ آبدیده می شن و در یک کلام یک دانشجوی سیاسی می شن که می تونن حرف خودشون رو با شجاعت بزنن و همچنین امید داشته باشند که دیده بشند.
اما از این حرفها که بگذریم می خواستم امشب چند تا نکته بگم که فکر می کنم اگه به اونها عمل کنید خیلی موفق خواهید شد.البته ممکنه به این حرف ها بخنندید اشکال نداره من هم چند سال پیش اگه کسی این حرفها رو به من می زد می خندیدم .اما این حرف از پس تجربیات زیادی می یاد .
من خودم در کنکور دولتی 86 (همون کنکور کذایی) با در صد تخصصی 38 که جزو بالاترین درصدهای تخصصی اون سال بود رتبه 930 آوردم و در کنکور آزاد سال بعد با رتبه 10 تهران جنوب قبول شدم.
اولین نکته که در صحبتهای دوستان مشهود هست این که کجا برند آموزشکده دانشگاه غیر انتفاعی و ..... چیزی که من به این ها می گم اینه خودتون رو دست کم نگیرید این دانشگاه نیست که آینده شما رو می سازه بلکه خودتون هستید که این کار رو می کنید من این حرف رو از کتابها یاد نگرفتم نمونه های بسیاری دیدم (یک مورد استاد مهندسی نرم افزار 1 ما دکتر سلاجقه که پروژه های بزرگ ملی رو مدیریت می کنه تعریف می کرد اینکه یک فوق لیسانس مهندسی نرم افزار شریف رو استخدام کرده بودند که هیچ چی بلد نبود و به هفته نکشید انداختند بیرون) به خدا من این حرف رو همیشه می زنم که بچه های نا پیوسته کامپیوتر رو خیل یخوب م یفهمند چون همه چیز رو به صورت عملی مشاهده کردند و دیدند الان ما تو دانشگاه خودمون می بینیم فرق این دو دسته رو به خدا یه استاد هست دانشگاه ما به اسم روحانی دیتا بیس درس می ده معروفه به جلاد شاگرد زرنگش نمرش 13 این ترم باهاش برداشتم فقط یک نفر پیوسته سر کلاس هست بقیه ناپیوسته اند .یا ترم قبل بهترین پروژه مهندسی نرم افزار ماله بچه های ناپیوسته بود و اکثر بچه های پیوسته افتادند.
این ها شوخی نیست کاملا جدی هست آخه وقتی سر کلاس از تجزیه تحلیل شی گرا صحبت می کنه اونی که چند تا پروژه کار کرده می فهمه باز هم می گم شما خودت مهم هستی نه دانشگاهت .فقط به دو نکته باید توجه کنید یکی کار روی مفاهیم تئوری است دیگری داشتن پایه ریاضی قوی .که این دوتا هم در کنکور و هم در دانشگاه به دردتون می خوره .
مثلا خود من تو کنکور دولتی ریاضی 13 درصد زدم ولی تو کنکور آزاد 50 در صد زدم .این نکته از چشم همه جا می مونه و کسی به توجه نشون نمی ده شما اگه کمی درصد ریاضیتون از میانگین شرکت کنندگان بالاتر باشه کلی رتبتون بالا می ره یک کلمه بگم معجزه می کنه.
و همین طور داشتن پایه قوی تئوری در دروس تخصصی که باعث می شه شما محدود به یک نوع سوال نشید و هر جور سوالی رو بتونید پاسخ بدید حتی سوالی که شبیه به اون در هیچ کتابی نیومده باشه و در واقع ضعف اصلی بچه های نا پیوسته در این دو مورد است . که البته باز قابل حل است مثلا خود من در امتحان معادلات دیفرانسیل دانشگاه که به صورت متمرکز سوالاتش طراحی میشه و آمار حذفی و تجدیدی بسیار بالایی داره نمره 18.5 گرفتم(البته حقم بیست بود) البته برای این کار اگه اراده قوی ندارید کلاس کنکور رو پیشنهاد می کنم چون به نظر من اون بچه های ناپیوسته که برای قبولی سعی می کنن تو تخصصی ها مشکلی ندارن و باید برای ریاضی تلاش کنن که برعکس بیشتر وقتشون رو روی تخصصی می ذارند و انواع کتابهاش رو زیر رو می کنن که 100 در صد بزنند و اونوقت به راحتی از ریاضیات می گذرند .
نکته بعدی مهندسی تکنولوژی است
در اون سالی که ما وارد شدیم آزاد 94 واحد باید پاس می کردیم که البته در دولتی حدود 72 تا بود فرقش این بود که به ما مدرک مهندسی می دادند و به دولتی مدرک علمی کاربردی و در اصل سر فصلهای اونها سرفصل مصوب دانشگاه علمی کاربردی بود البته به ما کلی واحد جبرانی دادند که از امسال دولتی و آزاد هر دو یک مدرک میدهند به اسم مهندسی تکنولوژی نرم افزار که سر فصلها همون سر فصل دانشگاه علمی کاربردی هست و عوض نشده فقط اسمش عوض شده و همون 72 واحد رو داره و دیگه دانشجوها می تونند 4 ترم تموم کنند تفاوتی که داره اینه که دیگه شما اون دروس جبرانی رو ندارید و در ضمن یک سری دروس مهم تئوری هم حذف شده مثل زبانهای برنامه سازی که بعضی از اونها رو می تونید به عنوان درس اختیاری بگیرید البته گفتم یک سری درس تئوری صرف است به جز دیتا بیس که چون شما کاردانی خوندید دیگه نمی خونید اما دیتا بیس کاردانی کجا و این کجا .که این رو باید خودتون بخونید همچنین دروس ریاضی شما به جای 3 واحد 2 واحدی (اونقدر در خوندن ریاضی تنبلی کردید کار خودشون رو کردند) این برای اونهایی که فقط کارشناسی می خوان خیلی عالی هست اما برای اونهایی که می خوان ادامه بدن نه که باید کلاس کنکور برند که اگه این جوری هم نبود باز باید می رفتند. اما برای اکثر ناپیوسته ها خوبه .
و نکته آخر در مورد دانشگاه تو رو خدا این قدر مطلب نذارید دانشگاه های برتر دنیا و ایران همه ی دانشجو ها که بهترین دانشگاه ها درس نمی خونند گفتم شما خودتون باشید مقهور اسامی بزرگ نشید چرا این همه از شمسی پور بدتون می یاد همین شمسی پور 3 سال پیش مسابقات جهانی روبوکاپ شرکت نکرد (مگه چند تا دانشگاه ایران تونستند وارد این مسابقات بشند به 10 تا نمی رسه تعدادشون )اونها دانشجوهای شریف نبودند اونها بجه های شمسی پور بودند که یک خرده غیرت داشتند و خودشون رو باور داشتند گفتم شما هر جا باشید و بزرگ فکر کنید بزرگ می شید و می درخشید .
فرض کنید فردا از دانشگاه شریف براتون دعوت نامه رسمی برای ادامه تحصیل در دوره مهندسی کامپیوتر اومد چی کار می کنید فکر می کنید با همین وضعیت در خوندن می تونید یک واحد هم پاس کنید میدونید بالاترین آمار مطالعه رو دانشجوهای شریف دارند که اسم شریف به آمریکا رسیده و روسای دانشگاه های آمریکا برای بازدید به اونجا می یان شما سعی خودتون رو بکنید خدا مزد زحماتتون رو می ده
راستی یک چیز دیگه بگم که من برای آزاد دوماه قبلتر ریاضی رو شروع کردم یک ماه مونده بقیه درسها رو شروع کردم .
سرتون رو درد نیارم
آدم های کوچک مقهور شخصیتهای بزرگ می شوند
تجربیات یک تهران جنوبی
مدیران انجمن: Parsian، rosa_127، Moh3n II، مدیران
-
maryam zamany
Re: تجربیات یک تهران جنوبی
سلام !!!!!!!!!!!حالتون خوبه
ببینید من یه مشکلی دارم اونم اینه که درسا رو میخونم اما یادم میره شما هم اینجوری بودین ؟اگه بودین چیکار کردین که تو ذهنتون موندن ؟بخدا اگه بگم از عید تا حالا 5 دور خوندم باورتون نمیشه نه از این دورای سرسری ها نه درست و حسابی میخونم اما کافیه 2 روز از خوندنم بگذره واسه کاردانی اصلا این جوری نبودم تو رو خدا کمکم کنین اگه امسال نتونم قبول شم اون وقت روحم براتون پیغام میذاره!!!!!!!!!!!
ببینید من یه مشکلی دارم اونم اینه که درسا رو میخونم اما یادم میره شما هم اینجوری بودین ؟اگه بودین چیکار کردین که تو ذهنتون موندن ؟بخدا اگه بگم از عید تا حالا 5 دور خوندم باورتون نمیشه نه از این دورای سرسری ها نه درست و حسابی میخونم اما کافیه 2 روز از خوندنم بگذره واسه کاردانی اصلا این جوری نبودم تو رو خدا کمکم کنین اگه امسال نتونم قبول شم اون وقت روحم براتون پیغام میذاره!!!!!!!!!!!
Re: تجربیات یک تهران جنوبی
سلام
زیاد ار کنکور واسه خودتون قول نسازید. بعد اینکه قبول شدید می فهمین همچین چیز غیر ممکنی هم نبوده.
من یادداشت برداری هام روزهای آخر خیلی کمکم کرد.
من هم مثل شما بودم و به خاطر وقفه 1 هفته ای که تو خواندنم بوجود آمد همین خس را داشتم و تقریبا 10 روز آخر از روی یادداشتم تخصصی ها رو فکر کنم یکبار مرور کردم.
البته یه مقداریش هم به نظرم تلقین یا تصور هست که فکر می کنید یادتون نمیاد. اگر به تست نگاه کنید مطالب اون موضوع یادتون میاد. یه امتحان بکنید.
البته این برای من کار ساز بود شماهم یک امتحان بکنید ببینید این روش بدردتون می خوره یا نه. بعضی ها هم مثلا وقتی 10 صفحه رو امروز تو یک ساعت خواندن روز بعدش اول این 10 صفحه رو مرور می کنند و بعد میروند سراغ مطالب بعدی و الی آخر.
موفق باشید
زیاد ار کنکور واسه خودتون قول نسازید. بعد اینکه قبول شدید می فهمین همچین چیز غیر ممکنی هم نبوده.
من یادداشت برداری هام روزهای آخر خیلی کمکم کرد.
من هم مثل شما بودم و به خاطر وقفه 1 هفته ای که تو خواندنم بوجود آمد همین خس را داشتم و تقریبا 10 روز آخر از روی یادداشتم تخصصی ها رو فکر کنم یکبار مرور کردم.
البته یه مقداریش هم به نظرم تلقین یا تصور هست که فکر می کنید یادتون نمیاد. اگر به تست نگاه کنید مطالب اون موضوع یادتون میاد. یه امتحان بکنید.
البته این برای من کار ساز بود شماهم یک امتحان بکنید ببینید این روش بدردتون می خوره یا نه. بعضی ها هم مثلا وقتی 10 صفحه رو امروز تو یک ساعت خواندن روز بعدش اول این 10 صفحه رو مرور می کنند و بعد میروند سراغ مطالب بعدی و الی آخر.
موفق باشید
http://www.gaza.ir
----------------------------
bbc یک نظر سنجی راه انداخته در مورد حمایت از اسراپیل یا فلسطین. که متاسفانه با اینکه از هرچند رای یکی طرف اسراییل هست درصد آمار اسراپیل بالاتر هست
با شرکت در اون و گسترش این خبر از حقانیت فلسطین دفاع کنید:
http://www.israel-vs-palestine.com
----------------------------
bbc یک نظر سنجی راه انداخته در مورد حمایت از اسراپیل یا فلسطین. که متاسفانه با اینکه از هرچند رای یکی طرف اسراییل هست درصد آمار اسراپیل بالاتر هست
با شرکت در اون و گسترش این خبر از حقانیت فلسطین دفاع کنید:
http://www.israel-vs-palestine.com