نظر خواهی در مورد درس مهندسی نرم افزار

جهت طرح ابهامات و مشکلات درسی خود به این بخش مراجعه نمایید

مدیر انجمن: rosa_127

قفل شده
Amir khan
کاربر ساده
کاربر ساده
محل اقامت: رشت
تماس:

نظر خواهی در مورد درس مهندسی نرم افزار

پست توسط Amir khan » دوشنبه 10 اسفند 1388, 10:05 pm

دوستان عزیز من دوتا سوال از شما داشتم اگه میشه منو تو این تحقیق کمک کنید.
1-چرا درس مهندسی نرم افزار توسط برخی از دانشجویان بطور مناسب پیگیزی نمی شود
2-چرا و در چه دوره ای مهندسی نرم افزار مطرح شد؟
لطفا دلایل تون را ذکر کنید با تشکز از کسانی که نظر دادن؟
عاشق سوخته

Sina-S
كاربر عالي
كاربر عالي

Re: نظر خواهی در مورد درس مهندسی نرم افزار

پست توسط Sina-S » سه‌شنبه 11 اسفند 1388, 12:03 am

با سلام

نظر من این است که متاسفانه اندیشه "پاس کردن بدون یادگیری" امروز بین برخی از دانشجویان ما خیلی فراگیر شده است ، متاسفانه حتی دروسی مثل مهندسی نرم افزار ، طراحی الگوریتم و... که از دروس پایه ای این رشته بوده و لزوم یادگیری آنها بر دانشجوی رشته "نرم افزار" واجب بوده به راحتی کنار گذاشته می شود و حتی برای مثال پروژه های مهندسی نرم افزار هم توسط برخی به صورت سطحی انجام می شود. و البته همین امر یعنی عدم داشتن درک درست مهندسی مشکلات عمده از جمله تولید نرم افزارهای نامرغوب و... را به همراه دارد. لازم به ذکر است که همیشه یک برنامه نویس خوب لزوما یک مهندس نرم افزار خوب نیست.

البته به نظر من عدم توجه به این درس حداقل در سطح دانشگاه دو دلیل عمده دارد :
یک : عدم توجیه مناسب این درس مهم برای دانشجویان
دو : زمینه تئوریک این درس و طرح مباحث پیچیده در آن ، مثلا منبع این درس برای ما کتاب 678 صفحه ای یان سامرویل بود که معمولا دانشجویان از حجم زیاد و همچنین پیچیدگی و کثرت مطالب آن هم برای یک ترم کوتاه ترس داشتند و همین عامل موجب فراری شدن عده زیادی از این درس شد.

------------------------------------------------

به صورت خلاصه مهندسی نرم افزار برای اولین بار در سال 1968 در کنفرانس بحران نرم افزار مطرح شد. در واقع این نیاز احساس می شد که تکنیک ها و رویکردهای جدیدی عرضه شود تا پیچیدگی های سیستم های نرم افزاری بزرگ کنترل گردد. برای مثال از مشکلات این سیستم ها (بدون استفاده از تکنیک های مهندسی نرم افزار) می توانیم به هزینه های غیر قابل پیش بینی ، عدم قابلیت اطمینان ، نگهداری دشوار ، کیفیت پایین و... اشاره کنیم.

به صورت خلاصه تر مهندسی نرم افزار راه هایی را برای جلوگیری از پیچیدگی های نرم افزاری ارائه داد که مطمئنا تا به امروز تاثیر عمده و مثبتی بر فعالیت های نرم افزاری گذاشته است.

با آرزوی موفقیت و پیروزی برای جامعه مهندسی کامپیوتر ایران

آواتار کاربر
عسل
کاربر فعال
کاربر فعال
محل اقامت: مشهد

پست توسط عسل » سه‌شنبه 11 اسفند 1388, 12:31 am

sina-graph نوشته شده:
نظر من این است که متاسفانه اندیشه "پاس کردن بدون یادگیری" امروز بین برخی از دانشجویان ما خیلی فراگیر شده است ، متاسفانه حتی دروسی مثل مهندسی نرم افزار ، طراحی الگوریتم و... که از دروس پایه ای این رشته بوده و لزوم یادگیری آنها بر دانشجوی رشته "نرم افزار" واجب بوده به راحتی کنار گذاشته می شود و حتی برای مثال پروژه های مهندسی نرم افزار هم توسط برخی به صورت سطحی انجام می شود. و البته همین امر یعنی عدم داشتن درک درست مهندسی مشکلات عمده از جمله تولید نرم افزارهای نامرغوب و... را به همراه دارد. لازم به ذکر است که همیشه یک برنامه نویس خوب لزوما یک مهندس نرم افزار خوب نیست.
سینا خان منم با شما موافقم
متاسفانه حدود 85 تا 90 درصد افرادی که توی دانشگاه ها هستن چه رشته کامپیوتر و چه دیگر رشته ها نه به دنبال یاد گیری که به دنبال مدرک هستن آقایون واسه کار خانوما واسه کلاس گذاشتن جلو فک و فامیل
فقط یه 10-15 درصد باقی می مونن که واقعا تشنه یاذگیری هستن که اینجور افراد نه فقط توی دانشگاه که هرجایی به دنبال یاد گرفتن هستن
نبوده

............. نیست

........................
نخواهد بود

از تو عزیزتر

.............کسی برای من...

Amir khan
کاربر ساده
کاربر ساده
محل اقامت: رشت
تماس:

پست توسط Amir khan » سه‌شنبه 11 اسفند 1388, 7:54 pm

با تشکر از همشری عزیزم آقا سینا و همچین از عسل خیلی ممنون از پاشخ شما دو دوست عزیز
عاشق سوخته

marziyehkochooloo
کاربر معمولي
کاربر معمولي

پست توسط marziyehkochooloo » سه‌شنبه 3 فروردین 1389, 6:01 pm

1-چرا درس مهندسی نرم افزار توسط برخی از دانشجویان بطور مناسب پیگیزی نمی شود؟
نظر دوستان کاملاً متین و قابل قبول می باشد اما اساتید محترم هم بعضاً به این درس اهمیت نمی دهند و به دادن یک جزوه تایپی و دیکته کردنش اکتفا می کنند و آخر سر هم یه امتحان تئوری می گیرند بعضی جاها مثه دانشکده ما که استادش 3 جلسه بیشتر نیومد بچه هام فقط می خواستن پاس شن همین و بس نه تنها دانشجو ها بلکه اساتید هم به این درس اهمیت چندانی نمی دهند ! cuf:

bluedream

پست توسط bluedream » یک‌شنبه 8 فروردین 1389, 1:11 pm

برعکس همه ی چیزایی که شما گفتین استاد ما این درس و خیلی جدی گرفته و از جلسه س اول هم سر کلاس حاضر شده!بچه های کلاس هم خیلی فعال هستن و کلاس با بحث و تبادل نظر پیش می ره...برای آز مهندسی هم پروژه ها مشخص شده و اینجانب باید تا 14 فروردین fact finding پروژه و تا 22 فروردین ماتریس سبب تاثیر و جدول نیاز رو برای استاد mail کنم...حالا از تمام علاقه مندان به این درس عاجزانه درخواست کمک دارم..هرگونه اطلاعات در این زمینه ها دارین به من بدین!اگر لینک مفیدی میشناسین بزارین(ترجیحا فارسی) من نمی دونم دقیقا چی باید به استادم تحویل بدم.پروژم هم تاکسی سرویس هست که قراره به زبان جاوا پیاده سازی بشه... :((

قفل شده