نکاتی در رابطه با کنکور

در این قسمت میتونید به بحث در مورد کنکور کاردانی پیوسته بپردازید

مدیر انجمن: fatemi

قفل شده
obalitjoon
کاربر ساده
کاربر ساده
محل اقامت: تهران
تماس:

نکاتی در رابطه با کنکور

پست توسط obalitjoon » جمعه 7 فروردین 1388, 3:30 pm

سلام

شايد خيلي از بچه ها امسال كنكور داشته باشن و هدفشون قبولي در كنكور سراسري يا دانشگاه ملي هستش. بذاريد از حالا بگم كه شما سخت ترين راه ممكن رو در پيش گرفتيد. نمي خوام دلتون رو خوش كنم يا اميد الكي بدم قبولي تويه كارداني پيوسته سخت تر از قبولي تويه كنكوري هستش كه بچه هاي رشته هاي نظري مي دن. چون اونا از هر 10 نفر 9 نفرشون قبول ميشن ولي شما از هر 10 نفرتون فقط 1 نفر قبول ميشه يعني شانستون 1 به 10 هستش.

اما خيلي راحت مي تونيد با رعايت چند نكته قبوليتون رو تضمين كنيد. واقعاً كار سختي نيست به شرط اينكه از ته دل بخواين.

1- برنامه ريزي صحيح بكنيد
هدف شما قبولي تويه كنكور هستش. براي رسيدن به اين هدف بايد يك برنامه بلند مدت بريزيد. خود اين برنامه بلند مدت نيازمند طرح ريزي و برنامه ريزي چندين هدف كوتاه مدت هستش. مثلاً تمام كردن كتاب هاي تخصصي تا تاريخ x. جمع بندي نكات مربوط به دروس عمومي تا تاريخ y و...

وقتي كه برنامه ريزي صحيح و دقيقي رو انجام ميدين ذهن شما ناخودآگاه به سمت اون هدف قدم بر مي داره. مثلاً هدف شما درس خوندن هستش ممكن هستش كه يه روز وسوسه بشين و نخواين درس بخونين ولي چون برنامه ريزي كردين ذهن شما به مرور زمان عادت مي كنه كه بر طبق اون برنامه ريزي حركت كنه و جلوي اون وسوسه گرفته ميشه شما شروع به درس خوندن مي كنيد.

2- براي قبولي درس نخونيد
اگر مي خواين كه صرفاً فقط قبول بشيد بهتره كه از همين حالا بريد سراغ تفريح چون مطمئن باشيد قبول نميشيد. اگر شما درسي مثل شيمي رو مي خونيد، براي اين بخونيد كه باسواد بشيد. با طبيعت آشنا بشيد. اون موقع هستش كه نتيجه رو ميبينيد. اون موقع هستش كه به خيلي از نكات تويه درس خوندن پي ميبريد چون داريد براي خودتون درس مي خونيد نه براي كنكور.

مثلاً اگر به همين كتاب شيمي نگاه كنيد ميبينيد كه روي جلد اول اين كتاب يه پازل نا مرتب كشيده شده. بعد ميايد فصل هاي كتاب رو نگاه مي كنيد. فصل اول آب! اگر توجه كنيد اون بخش از كتاب به رنگ آبي هستش. فصل دوم هوا و طبيعت! اون قسمت با رنگ سبز متمايز شده و الي آخر. بعد به انتهاي كتاب نگاه مي كنيد و ميبينيد كه همون پازل ابتداي كتاب تكميل شده يعني شما تونستيد كه اين پازل رو حل كنيد(همه چيز رو فهميديد)

پس به راحتي از مطالب كتابها نگذريد حتي زير نويس هاي شكل ها رو هم بخونيد. همه چيز رو.

3- عميق بخونيد

عميق خوندن يعني اينكه با تمام سلول هاي بدنتون درس بخونيد. يعني تمام اعضاي بدنتون بايد روي اون مطلب تمركز كنه. هيچ وقت نميشه با صداي موزيك، دراز كش، خوردن چيپس و قهوه و كيك و ...، بازي كردن با پا، فكر كردن به 2 ساعت ديگه، اينترنت، موبايل و sms بازي و ... درس خوند. واقعاً نميشه.

وقتي يك مطلبي رو مي خونيد خيلي خوب راجبش فكر كنيد. به اين فكر كنيد كه چي جوري ميشه اون مطلب رو تويه كار ازش استفاده كرد. مثلاً اگه داريد سهمي ها رو تويه رياضي مي خونيد اين شكل نمودار سهمي رو تو ذهن خودتون مجسم كنيد كه كجا ازش ميشه استفاده كرد. مثلآً اگه دقت كنيد چراغ جلوي خودرو ها از نمودار سهمي استفاده مي كنه. و از اين قبيل مثال ها كه خودتون مي تونيد تو ذهن خودتون بسازيد.

4- هيچ چيزي رو جا نذاريد

اگر داريد درس مي خونيد به اين فكر نكنيد كه كي كتاب تموم ميشه چون اينجوري هيچ وقت كتاب تموم نميشه!! خودتون گول نزنيد. همون طور كه گفتم خط به خط كتاب رو بخونيد حتي زير شكل ها رو. شكل ها رو با دقت نگاه كنيد. در واقع هيچ مطلبي نبايد براتون به صورت شك و ترديد در بياد. شما وقتي يك كتاب رو مي خونيد جوري بخونيد كه هيچ مطلبي براتون گنگ و نا مفهوم نباشه. بازم مي گم خودتون رو گول نزنيد.

5- از فرصت استفاده كنيد

باور كنيد ثانيه ثانيه درس خوندن واسه كنكور طلاست! من امسال 3 تا كنكور داشتم سراسري، آزاد و پيام نور. نمي دونم مي دونيد يا نه ولي براي پيام نور بايد شما مدرك پيش دانشگاهي داشته باشيد و من تويه اين مدت مدرك پيش دانشگاهي رو هم گرفتم تا بتونم تويه كنكور پيام نور ثبت نام كنم. مصافتي رو كه من مي رفتم براي آزمون هاي پيش دانشگاهي از تهران تا شهر ري بود و باتوجه به ترافيك، مترو و ... چيزي حدود 5 ساعت از وقت من رو مي گرفت و من براي اينكه حداقل بتونم 2 ساعت رو استفاده كنم تويه تاكسي يا مترو هميشه درس مي خوندم و باور كنيد اينقدر هم دقيق مي خوندم كه اصلاً متوجه مصافت رفت و برگشت نمي شدم حالا با اون مشكلاتي كه بود (مثل شلوغي و بوي بد و سرپا وايسادن و ...)

پس بازم خودتون رو گول نزنيد كه من كار دارم يا باشگاه دارم يا ... اگه بخوايد مي تونيد به شرطي كه اينكه سختي رو به خودتون بديد. حاضر بشيد و به جاي نشستن و غصه خوردن اقدام كنيد. من با وجود اينكه هم كار مي كردم، هم تمرين فوتبال مي رفتم و هم امتحان هاي پيش دانشگاهي داشتم ولي بازم از لحظه لحظه روزهام استفاده مي كردم.

6- از كارشناسي دات كام استفاده كنيد!!!!

اين سايت خيلي كمكتون مي كنه من خودم هميشه به اين سايت سر مي زدم و تمامي مطالب انجمنش رو مي خوندم. سوالاتي كه پرسيده مي شد، راهنمايي ها و ... رو مطالعه مي كردم.

بعضي از دوستان كارنامه هاشون رو مي ذاشتن و من به تك تك اين كارنامه هاي دقت مي كردم.

شما هم اين كار رو بكنيد.

7- نترسيد

هر وقت ترسيديد همون موقع به فكر رهايي از ترس بوفتيد. مثلاً اگر ترسيديد كه ديگه فرصتي نمونده به اين فكر كنيد كه "مهم نيست، درسته كه من همه مطالب رو نخوندم اما اون چيزي رو كه خوندم خيلي مهم بوده مطمئن هستم كه كمكم مي كنه"

سعي كنيد كه اينجوري خودتون رو شاد كنيد

8- روحيه تون رو حفظ كنيد

تويه اين مدتي كه درس مي خونيد خيلي از بچه هاي ديگه هستن كه مي خوان شما به هدفتون نرسيد. مثلاً ميان مي گن كه ما خيلي پيشرفت داشتيم و تقريباً داريم به هدفمون نزديك ميشيم. ناخودآگاه يه ترسي شما رو فرا ميگيره كه نكنه من كمتر مي دونم يا ... شما اينجور موقع ها بگيد ok باشه تو راست ميگي. يا يه لبخندي بزنيد و بهش بگيد كه اميدوارم موفق باشي.

و البته خودتون هيچ وقت صحبت نكنيد. يه وقت نريد بگيد كه من اينقدر خوندم. هميشه بگيد كه من نخوندم يا كم خوندم.

يادتون نره اين يه تكنيكه.

9- تدريس كنيد

درسي رو كه مي خونيد جوري بخونيد كه بتونيد تدريسش كنيد. به نظر شما چه كسي تدريس مي كنه؟ كي كه به اون مطلب 100درصد اشراف كامل داره يعني هيچ نكته اي براش مبهم نيست. يادتون نره اگه تدريس كنيد درواقع داريد درس مي خونيد.
اگر بتونيد حداقل يكبار اون درس رو تدريس كنيد محال هستش كه تا مدتها از يادتون بره. اين رو من تضمين مي كنم و مطئن باشيد كه جواب مي ده. پس جوري درس بخونيد كه تمامي مطالب رو بفهميد، دركش كنيد، با احساستون قلقلكش بديد.

10- از خدا كمك بخوايد
مطمئن باشيد كه خدا كمكتون مي كنه. ازش بخوايد كه راه رو نشونتون بده و بعد مي بينيد كه چه معجزه اي تو زندگيتون اتفاق ميوفته. ازش بخواين كه دچار وسوسه نشيد. ازش بخوايد كه كمكتون كنه مفهومي و عميق درس بخونيد. ازش بخوايد كه اين راه رو براتون هموار كنه.
امضا امضا امضا

Hamed_kh

Re: رعايت چند نكته

پست توسط Hamed_kh » سه‌شنبه 25 فروردین 1388, 9:50 pm

واقعا از شما تشکر میکنم
اگه میشه نکته های دیگه ای رو هم که به نظرتون میتونه برای من که میخام کنکور کاردانی پیوسته رو بدم کمک کنه بفرمایید

Sina-S
كاربر عالي
كاربر عالي

Re: رعايت چند نكته

پست توسط Sina-S » شنبه 5 اردیبهشت 1388, 2:53 pm

آفرین...

واقعا متن فوق می تونه راهنمایی خوبی واسه دوستان کنکوری باشه...

قفل شده

بازگشت به “کنکور کاردانی پیوسته ( فنی و حرفه ای )”