سوال اکثریت بچه ها از سیستم عامل. تورو خدا حتما جواب بدبد

در این قسمت میتونید به بحث در مورد کنکور کاردانی به کارشناسی بپردازید

مدیران انجمن: Parsian، rosa_127، Moh3n II، مدیران

قفل شده
sara_84909629

سوال اکثریت بچه ها از سیستم عامل. تورو خدا حتما جواب بدبد

پست توسط sara_84909629 » یک‌شنبه 17 خرداد 1388, 10:27 am

سلام
تو رو خدا یکی کمکم کنه دارم از استرس میمیرم
درس سیستم عامل
1.مبحث زمانبندی( w(opt برام توضیح بدید اینکه چطوری p ها محاسبه میشن. الان چند سال پی در پی داره ازش سوال میدن
2. محاسبه ی اینکه صفحه چند نقص داره؟ البته الگوریتم های مختلف میدن.مثلاً در الگوریتم LRU اگر دستیابی بصورت {4و3و2و1و4و3و5و4و3و2و1و5} بوده و اندازه ی انباره 5 صفحه باشد. چند نقص صفحه رخ میدهد. من نمی دونم مخرج چطوری محاسبه کنم؟
باور کنید تمام این مطالبی که من از سیستم یا ذخیره دارم میخونم اصلا به ما یاد ندادن یا بهتر بگم استاد نرسید درس بده. تورو خدا حتما رسیدگی کنید.

mojtabapc
مدیر انجمن
مدیر انجمن

Re: سوال اکثریت بچه ها از سیستم عامل. تورو خدا حتما جواب بدبد

پست توسط mojtabapc » یک‌شنبه 17 خرداد 1388, 5:24 pm

سلام
سارا خانم جواب PM شما رو اینجا میدم تا بقیه دوستان هم در صورت نیاز اگه بدردشون خورد استفاده کنن
1.مبحث زمانبندی( w(opt برام توضیح بدید اینکه چطوری p ها محاسبه میشن. الان چند سال پی در پی داره ازش سوال میدن
در جواب این سوال شما باید بگم منظور شما کدام زمانبندی هست؟
چون هر زمانبندی فرمول خاص خودش را دارد P ها با توجه به زمان انتظار آن الگوریتم تعیین میشوند و به بیانی دیگر ما در بحث زمانبندی 10 الگوریتم داریم که عبارتند از:
1.FCFS
Robin Round.2
SJF.3
SRT.4
HRRN.5
6.زمانبندی اولویت
7.زمانبندی صفهای چندگانه با فیدبک
8.زمانبندی شانسی
9.زمانبندی صف های چندگانه
10.LPT

مثلا در در زمانبندی FCFS اگر پردازشها به ترتیب P1 و P2 و P3 وارد شوند بر طبق الگوریتم FCFS و نمودار گانت بر آن اساس بدست می آید که هر که زودتر آمده زودتر هم خارج میشود و مانند صف واقعی است که همه ما میشناسیم و همیشه باید میانگین زمان انتظار با توجه به آن الگوریتم بدست می آید.
به شما توصیه میکنم مبحث زمانبندی کتاب مقسمی را کامل و خوب مطالعه کنید و حتما به جوابتون میرسید چون در این پست مجالی برای توضیح تمام این 10 الگوریتم نیست.
2. محاسبه ی اینکه صفحه چند نقص داره؟ البته الگوریتم های مختلف میدن.مثلاً در الگوریتم LRU اگر دستیابی بصورت {4و3و2و1و4و3و5و4و3و2و1و5} بوده و اندازه ی انباره 5 صفحه باشد. چند نقص صفحه رخ میدهد. من نمی دونم مخرج چطوری محاسبه کنم
و اما جواب سوال دومتون:
در روشLRU که خودتون مطرح کردید از میان صفحه های موجود در حافظه، صفحه ای برای جایگزین شدن انتخاب میشود که قبل از همه استفاده شده باشد و در حل مسائل هرگاه به صفحه ای مراجعه شود که از قبل در حافظه اصلی موجود باشد ، شماره آن صفحه را به انتهای صف منتقل می کنیم تا به این وسیله صفحه های پرکاربرد دیرتر حذف شوند.
مثلا در طی اجرا به ترتیب چپ به راست اعداد زیر برای جایگزینی صفحه از الگوریتم LRU و با تعداد قاب صفحه 4 عدد می توان تعداد نقص صفحه را به این صورت محاسبه کرد:

5 6 4 5 1 4 0 3 2 0 1 2 خط اول (اعداد مورد نظر)
4 5 1 4 0 3 2 0 1 2 2 2 خط دوم(12 عدد )
6 4 5 1 4 0 3 2 0 1 1 خط سوم(11 عدد)
5 6 4 5 1 4 0 3 2 0 خط چهارم(10 عدد)
+ - + - - - + - + - - -

دوست عزیز شما خودتون دیگه اینها را زیر هم در نظر بگیرید مثلا در ستون اول از سمت راست از بالا به پایین میشود 5 4 6 5 (+) و همینطور تمام ستونها را نگاه کنید.

جواب میشود: PF=8

قفل شده