niknaz_220 نوشته شده:میشه لطفا درباره زمانبندی SRTF رو توضیح بدین؟؟
و صفحه بندی بهینه و LFU????
ممنون میشم.
آقا یکی جواب این بنده خدا رو بده. شاکی شده از ما.
در هر صورت من خودم کمی اطلاعات راجع به سوالاتت دارم:
الگوريتم بهينه، optimal:
اين الگوريتم بهترين نوع الگوريتم هست. اينم بگم که غير قابل پياده سازي هستش.
و اما طرز کار اين الگوريتم:
وقتي که نقص صفحه رخ مي ده، اين الگوريتم به صفحات داخل قاب صفحه و صفحات بعدي نگاه مي کنه و اونا رو با هم تطبيق مي ده. در اين صورت صفحه اي رو جايگزين مي کنه که ديرتر از بقيه مورد استفاده قرار مي گيره يا تا اولين مراجعه به اون در آينده بيشترين فاصله باقي مونده باشه.
حالا مثال زيرو نگاه کن:
در مثال بالا وقتی که 4 وارد قاب صفحه می شه، چون داخل قاب صفحه 4 نداریم، و 3و2و1و0 داریم، به خاطر همین الگوریتم به آدرس های بعدی نگاه می کنه:
5
2
6
1
0
3
اگر دقت کنی می بینی که مراجعه به 3 از همه دیرتر صورت می گیره. در نتیجه 4 جایگزین صفحه با آدرس 3 می شه. به همین صورت تا آخر ادامه پیدا می کنه. اگه مثال یا مشکلی در این زمینه داشتی تو تاپیک بذار.
زمانبندی اول کوتاهترین زمان باقی مانده: SRTF
این زمانبندی اول کاری را انتخاب می کند که کوتاهترین زمان اجرا را داشته باشد. از آنجایی که این روش غیر انحصاری یا انقطاع پذیر است، اگر فرآیندی در مرحله اجرا Run باشد و فرآیندی وارد شود که زمان مورد نیازش برای اجرا کمتر از زمانی باشد که فرآیند قبلی برای کامل شدن به آن نیاز دارد، در اینصورت فرآیند مرحله اجرا به صف Ready بر می گردد و فرآیند جدید جای آن را در مرحله ی run میگیرد.
مثال:
همونجوری که در شکل بالا فهمیده می شه: پردازش p1 اول وارد می شه. وقتی به 1 می رسه، زمان ورود پردازش p2 می رسه. و چون زمان اجرای p2 کمتر از زمان اجرای p1 هست، p1 به ready و p2 به run میره.و همینطور اگه گه دقت کنی تا آخر ادامه پیدا کردن.
الگوریتم زمانبندی :LFU
این الگوریتم برای هر خانه یک شمارنده در نظر می گیره. وقتی که به هر خانه مراجعه می شه، یکی به شمارنده ی اون خانه اضافه می شه. و وقتی که نقص صفحه صورت بگیره، صفحه ای جایگزین می شه که کمترین شمارنده رو داشته باشه( صفحه ای که کمتر مورد مراجعه قرار گرفته).
شرمنده که نتونستم خوب برات توضیح بدم. چون سطح علمی من خیلی خیلی کمتر از بچه های دیگه ی سایته.
شما هم اینقدر زودرنج نباش. مطمئن باشید که اگه بچه ها پستتونو ببینن قشنگ به سوال شما پاسخ می دن. در هر صورت اگه مشکلی داشتید تو تاپیک بذارید.
قربونتون بشم.