رتبه نخست کارشناسی‌ارشد برق 92: خواندن همه درس‌ها لازم نیست

در این قسمت میتونید به بحث در مورد کنکور کارشناسی ارشد بپردازید

مدیر انجمن: rosa_127

قفل شده
shirazdokht
پست: 2
تاریخ عضویت: شنبه 5 مرداد 1392, 4:19 pm

رتبه نخست کارشناسی‌ارشد برق 92: خواندن همه درس‌ها لازم نیست

پست توسط shirazdokht » چهارشنبه 30 مرداد 1392, 3:21 pm

از نیمه‌های تیر ماه شروع کرد به درس خواندن برای کنکور کارشناسی‌ارشد ولی بیشتر از روزی دو تا سه ساعت وقت نمی‌گذاشت. به نیمه مرداد که رسید پا گذاشت روی گاز و بکوب راند تا روز کنکور. «علیرضا عبدالهی‌تنها» در سالی که مجبور بود با مشکلات شخصی خود هم بجنگد به خواسته همیشگی‌اش رسید؛ کسب رتبه نخست کنکور. او دانشجوی دانشگاه امیرکبیر است و همین ترم تابستان درس خود را تمام می‌کند.

گفت‌وگوی سایت پارسه با رتبه نخست کارشناسی‌ارشد رشته برق در گرایش کنترل در آزمون سال 92 را بخوانید.



- رتبه1؛ فکر می‌کردی چنین رتبه‌ای به دست آوری یا فقط می‌خواندی برای کسب یک رتبه خوب؟

- من از روزی که در دانشگاه قبول شدم برای چنین رتبه‌ای برنامه‌ریزی ‌کردم. از ترم 1 کارشناسی کتاب‌هایی را که منبع طرح سوال برای آزمون کارشناسی‌ارشد بودند دانلود می‌کردم و می‌خواندم. خودم را از نظر روانی برای رسیدن به چنین رتبه‌ای آماده کرده بودم و باور داشتم که می‌توانم.

- درس خواندن جدی برای کارشناسی‌ارشد را از کی شروع کردی؟

- از تیر ماه، با روزی دو تا سه ساعت شروع کردم. ولی از نیمه‌های مرداد ماه تا قبل از کنکور روزی هفت تا هشت ساعت درس می‌خواندم.

- افراد زیادی برای کنکور درس می‌خوانند ولی همه رتبه یک نمی‌شوند. شاید یکی از دلایلش این باشد که نمی‌توانند مطالب زیاد و جزئیات شبیه به هم را به خاطر بسپارند. برای اینکه مطالب را حفظ کنی از چه روش‌های استفاده می‌کردی؟

- من برای هر درس خلاصه‌نویسی و نکته‌برداری می‌کردم. نکته‌های مهم و مثال‌های کاربردی را روی برگه‌های جعبه لایتنر می‌نوشتم و بر اساس دستورالعمل این جعبه آنها را در طول یک ماه و بعد هم در دوره‌های مشخص مرور می‌کردم. به این ترتیب توانستم خلاصه‌نویسی‌ها را چندین بار دوره کنم. در یک ماه پایانی و دوره جمع‌بندی هم این خلاصه‌نویسی‌ها بسیار مفید بودند.

- همه درس‌ها را به یک اندازه می‌خواندی؟

- نه؛ لازم نبود این کار را انجام دهم. برای پذیرش در کارشناسی‌ارشد حتی با رتبه‌های برتر، کسب درصدهای بالا در چند درس، کافی است. من روی درس‌های سیستم‌های کنترل خطی، ریاضیات و مدارهای الکتریکی تمرکز بیشتری گذاشتم. برای درس‌های ماشین‌های الکتریکی، تجزیه و تحلیل سیگنال‌ها، الکترونیک و زبان هم وقت کمتری گذاشتم و آنها را ناقص خواندم.

- بر چه اساسی این دو گروه درس‌ را از هم تفکیک کردی؟

- با توجه به علاقه خودم و تسلطی که در بعضی از درس‌ها داشتم روی آنها تمرکز بیشتری کردم. البته گرایش هم مهم است. بعضی از درس‌ها هستند که شما باید آنها را برای قبولی در آزمون کارشناسی‌ارشد یک گرایش بخوانید، اما در مرحله پس از قبولی و برای موفقیت در آن گرایش نسبت به درس‌های دیگر اهیمت کمتری دارند. برای مثال درسی مثل ماشین‌های الکتریکی برای داوطلبانی بیشتر اهمیت دارد که می‌خواهند در گرایش قدرت ادامه تحصیل دهند. داوطلبانی که به گرایش کنترل علاقه دارند لازم نیست زیاد روی این درس تمرکز داشته باشند.

- کدام درس برایت آسان‌تر از همه درس‌ها بود؟

- من علاقه زیادی به درس سیستم‌های کنترل خطی دارم. به همین دلیل با وجودی که درس سختی است راحت‌تر از درس‌های دیگر آن را می‌خواندم.

- و سخت‌ترین درس؟

- نمی‌توانم بگویم کدام درس سخت‌تر از همه بود. در هر درس مباحثی هستند که مطالعه آنها مشکل‌تر است. برای مثال بعضی از مباحث درس‌های تجزیه و تحلیل، سیستم‌های کنترل خطی و ماشین‌های الکتریکی خیلی سخت بودند.

- با این سختی چگونه دست و پنجه نرم کردی؟

- جعبه لایتنر واقعا کمک زیادی به من کرد. هر چند رعایت دستورالعمل آن چندان آسان نیست ولی واقعا تاثیر دارد. البته در مورد بعضی از مباحث که سخت و پیچیده بودند، وقت زیادی در نظر نگرفتم و کمتر روی آنها تمرکز کردم.

- هر روز چند درس و مبحث را در برنامه قرار می‌دادی؟

- من در چند ماهی که برای کنکور کارشناسی‌ارشد درس می‌خواندم با مشکل سختی در زندگی شخصی‌ام مواجه شدم. به همین دلیل نتوانستم با یک برنامه‌ریزی دقیق درس بخوانم. هر روز هر تعداد درس و مبحث که فرصت می‌شد مطالعه می‌کردم. حتی در مقطعی به خاطر آن مشکل شخصی ناامید شده بودم و احساس می‌کردم نمی‌توانم در کنکور موفق شوم. در این دوران افت هم کرده بودم. ولی در دوره جمع‌بندی توانستم بر خودم مسلط شوم و عقب‌ماندگی را جبران کنم. برای اینکه شرایطی را که در آن دوران پشت سر گذاشتم به خوبی توصیف کنم یک مثال می‌زنم؛ من در آزمون‌های آزمایشی پارسه شرکت می‌کردم. در آزمون ششم یعنی 50 درصد دوم، رتبه‌ام حدود 170 شد. در آزمون هفتم یا 100 درصد جامع اول، رتبه 77 را کسب کردم و در آزمون نهایی رتبه 4 را.

- با وجود مشکلی که داشتی به موفقیت بزرگی رسیدی. این موفقیت اول راه است یا فکر می‌کنی در حال حاضر در قله ایستاده‌ای؟

- فکر می‌کنم تازه در اول راه باشم. از همین حالا در فکر کنکور دکترا هستم. تلاش می‌کنم از نظر درسی در بهترین شرایط باشم. از نظر کاری هم به یک کار خوب و پردرآمد فکر می‌کنم. دوست دارم هیات علمی دانشگاه شوم. البته به کار در یکی از صنایع نظامی مثل هوافضا یا صاایران هم علاقه دارم.

- و به عنوان حرف پایانی از احساست بگو.

- از اینکه این رتبه را کسب کردم خوشحالم. سختی زیادی کشیدم ولی در نهایت موفق شدم. این موفقیت را ناشی از لطف خدا و دعای پدر و مادرم می‌دانم.


--------------------------------


علیرضا عبدالهی‌تنها، برای کسب رتبه نخست کارشناسی‌ارشد رشته برق در گرایش کنترل، تلاش زیادی کرد. ولی در این راه یک همراه خوب هم پا به پای او جلو آمد. علیرضا عضوی از خانواده پارسه بود و البته هنوز هم هست. او تعدادی از کتاب‌های آموزشی موسسه را مطالعه و در آزمون‌های آزمایشی پارسه هم شرکت می‌کرد.

علیرضا در مورد منابع آموزشی پارسه می‌گوید: «کتاب‌های پارسه، هم جامع و کامل هستند و هم مفید و مختصر. به این معنا که تمام مباحث مهم و کاربردی در آنها گنجانده شده است با وجود این شرح و بسط بیش از حد ندارند. هدف این نبوده است که با افزایش کاغذ قیمت کتاب افزایش یابد.»

رتبه نخست کارشناسی‌ارشد رشته برق، در مورد آزمون‌های آزمایشی پارسه نیز می‌گوید: «آزمون‌ها مشکل بودند و سطح سولات بالا بود. همین باعث می‌شد برای موفقیت در آنها به تلاش بیشتری نیاز باشد و توانایی داوطلبان افزایش یابد».

علیرضا یکی دیگر از مزایای آزمون‌های پارسه را سطح بالای شرکت‌کنندگان در آن می‌داند: «جامعه آماری آزمون‌های پارسه بالاست و شرکت‌کنندگان زیادی دارند. ضمن آنکه داوطلبانی که در این آزمون‌ها شرکت می‌کنند قوی هستند و در بهترین دانشگاه‌ها تحصیل می‌کنند. این موضوع رقابت را بالا می‌برد و باعث می‌شود شما سطح خود را با بهترین‌ها بسنجید.»

-------------------------------------


امان از غول استرس

شرکت در آزمون کارشناسی‌ارشد یعنی شرکت در یک رقابت بزرگ. هر داوطلب باید با افراد زیادی رقابت کند و برتری خود نسبت به آنها را نشان دهد. عوامل مختلفی ممکن است به شکست فرد در این رقابت منجر شود از جمله استرس.

استرس مانعی است که اگر داوطلب در طول دورانی که درس می‌خواند و به ویژه در روز کنکور از سد آن نگذرد، ممکن است همه تلاش‌هایش نقش بر آب شود و نتواند برتری خود را ثابت کند.

«علیرضا عبدالهی‌تنها» چگونه غول استرس را شکست داد؟

او قبل از هر چیز می‌گوید: «استرس تا حدی لازم است و می‌تواند باعث بهبود عملکرد داوطلبان شود.» این نکته‌ای است که روان‌شناسان هم قبول دارند؛ آنها استرس را موتور محرکه فرد برای تلاش بیشتر می‌دانند ولی معتقدند اگر از حد بگذرد تاثیر منفی بر عملکرد فرد می‌گذارد.

علیرضا مهم‌ترین نکته برای غلبه بر استرس را توکل بر خدا می‌داند و می‌گوید به ویژه در روز کنکور با یاد خدا می‌توان تا حد زیادی بر استرس غلبه کرد. در ضمن در آن روز بچه‌ها نباید زیاد به نتیجه‌ای که در کنکور کسب می‌کنند اهمیت دهند: «مهم تلاشی است که کرده‌اند و نباید موفقیت در کنکور را برای خودشان امر بسیار مهم و حیاتی‌ای فرض کنند.»

رتبه نخست کارشناسی‌ارشد رشته برق، در طول دورانی که برای این آزمون آماده می‌شد تلاش می‌کرد هر مبحث را به خوبی یاد بگیرد و بعد سراغ مباحث دیگر برود. به اعتقاد او اگر فرد مبحثی را به خوبی یاد نگرفته باشد و بدون آمادگی کامل سراغ موضوع بعدی برود، استرس مبحث قبلی او را آزار می‌دهد.

از سوی دیگر او از همان ابتدا تلاش کرد برای هر درس بهترین منبع را انتخاب کند و همان یک منبع را بخواند. به اعتقاد او اگر فرد منابع زیادی تهیه کند و زمان کافی برای خواندن همه آنها پیدا نکند دچار استرس می‌شود و بازدهی او کاهش می‌یابد.


منبع: parseh.ac.ir